Despre mine

miercuri, 18 decembrie 2013

Pentru cei netalentati!

   
            Dragul meu, ...da! Tu, cel care te consideri netalentat! Stiu, ca ti se spune ca nu exista om fara talent, ca fiecare  are un ''dar'' al lui, o aptitudine( sau mai multe) cu care a fost inzestrat de la nastere. Ca trebuie doar sa iti descoperi ''dar-ul''! 
            Dar, la un moment dat, dupa ce ai epuizat lista cu ''talente'' recunoscute de societate  care ti-ar fi asigurat ''succes-ul'' in viata, ajungi la concluzia ca esti netalentat! Si, pe parcusrsul incercari tale de a-ti descoperii aptitudinile, ai intalnit oameni ''binevoitori'' care te-au incurajat spunandu-ti: '' Nu esti bun de nimic'', si renunti sperand ca intr-o zi ''talentul'' tau va iesi la iveala si  o sa-i ''dai gata'' pe toti.
            Acum, cu riscul sa te descurajez si mai tare am sa iti spun un adevar care nu ti se spune : Exista oameni netalentati. Ei sunt cei care renunta, cei care abandoneaza, cei care asteapta. Aptitudinile sunt formate din: munca + ''inclinatie naturala''. Chiar daca iti lispseste ''inclinatia naturala'', prin ''munca'' poti deveni un ''talent'', nu vei fi un ''talent inascut'' dar vei fi un ''talent''. Ex. Iti place sa canti, dar stii ca nu ai voce ( ti s-a spus de nenumrate ori), canta! Canta pentru tine, canta pentru sufletul tau! Si iti garantez ca, in timp, vocea ta se va imbunatati! Principiul acesta, se aplica la toate ''talentele''!
            Dragul meu, in final vreau sa te povatuiesc sa nu cauti ''recunoasterea'' societatii! Munceste si descopera-ti ''talentele'', dar fa-o pentru tine, fa-o pentru sufletul tau, fa-o pentru cei din jurul tau spre a le face viata mai placuta, spre a le aduce un zambet sau o lacrima. Si daca ti-e scris, ''recunosterea'' te va cauta ea pe tine!
                                                                                                   Cu stima, Taranu'