Despre mine

luni, 4 iunie 2012

’Bătălia’’ pentru Ghioroc



 


             Se apropie data de 10 iunie, când pre-cinstiţii cetăţeni ai urbei Ghioroc, îşi vor alege primarul pe următorii 4 ani. Pentru voturile lor  se bat 8 candidaţi, cu tot atătea ‘’găşculiţe’’ de consilieri.   Acuzaţii grave se aduc dintr-o tabara într-alta şi se aruncă cu promisiuni, în speranţa că vor mai aduce un vot cauzei lor. Campania electorală a început cu multe luni în urmă, când actualul primar şi-a scos “ziar’’ ( a se citi foaie),  pentru a nu se lăsa mai prejos, cei de la PC folosindu-se de sigla USL, au ‘’pus-o’’ si ei de-o ‘’foaie’’.
            În foaia domnului primar ( tipărită din bani publici) se poate citi: ce baiat  ''fain'' e primarul şi câte a facut pentru comuna Ghioroc. În cealaltă foie pe lângă greşeli de exprimare şi  redactare putem ‘’descoperi’’ că de fapt primarul nu e chiar aşa de ‘’fain’’ şi câte lucruri ‘’murdare’’ a făcut cu banii şi avuţiile publice, si singura noastră salvare ( a cetatenilor de buna credinta din Ghioroc) e să-i votăm şi ei vor face să curgă ''lapte şi miere'' în Ghioroc! Un prieten îmi povestea că atunci când vrea să citească un banc bun, răsfoieşte cele doua ‘ziare’’!
             Ce mă întristează e faptul că oamenii capabili din Ghioroc ( invatatori, profesori, doctori, asistenti etc), în loc să ofere alternative la o clasa politica penibilă, se ‘’manjesc’’ alipindu-se de diferite partide în speranţa că vor ajunge la ''ciolănuş''!
              Veşnica întrebare a romanului în preajma alegerilor: ‘’ Eu cu cine votez?” îmi ţiuie în cap şi nu îmi da pace. E foarte greu să ma decid: am de ales între un primar care şi-a dat  7.000 ron salar ( a se citi articolele aparute in presa despre primarul din Ghioroc) şi tot felul de oameni dubioşi care au în spate găşculiţe foarte pestriţe. Sper că zilele care au ramas până la alegeri să îmi fie sfetnic bun, şi duminică să aleg răul cel mai mic! În rest nu ne mai ramâne decat expresia foarte dragă politicienilor în preajma alegerilor: ‘’Doamne ajuta!” 

        P.S.:   O sa încerc până duminica să scriu despre fiecare candidat părerile ''pro'' şi ''contra'' care se zvonesc prin frumoasa podgorie a Aradului.
                                                                                                          Cu stimă, Ţăranu

3 comentarii:

  1. Pe langa greseli de exprimare, in acea "foaie" mai sunt o multime de greseli de ortografie....penibil.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cei opt candidati sunt de aceesi culoare dar sub alta palarie, in perioada de campanie electorala se manjesc dupa care la un pahar de impacare pun impreuna localitatea la vanzare!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Deja suntem vanduti demult!! :)))))))))))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere